La începutul lunii aprilie curent membri ai Consiliului Consultativ Lumos din Republica Moldova și ai Consiliului Național al Copiilor și Tinerilor din Ucraina au avut o ședință virtuală comună. În cadrul acesteia tinerii au discutat despre activitățile și acțiunile pe care le-ar putea organiza pentru a aborda diferite aspecte ale vieții cotidiene afectate de pandemie.

Tinerii din ambele țări au vorbit despre acțiunile pe care le planifică, dar au convenit și asupra unor activități pe care le pot realiza în comun. Pentru început s-a decis asupra lansării unui challenge pe rețelele de socializare cu genericul #stauacasăcufolos. În cadrul acestuia se presupune ca participanții să posteze fotografii și comentarii sau video arătând cât de util și cu folos petrec ei timpul stând acasă în condiții de izolare și distanțare socială.

Lumos Moldova va fi alături de tineri și le va oferi în continuare sprijinul și suportul necesar pentru realizarea și implicarea în implementarea acestor și altor inițiative menite să faciliteze/ stimuleze comunicarea și cooperare dintre ei.